21 de maig 2020

recomanacions dijous 21 de maig


70è dia de confinament

Dijous 21 de maig

Pensament del dia:
“Cada dia és una aventura.” I ja en portem 70 de confinament. 

Bon dia, benvingut a la teva cuina artística. Tens el davantal posat? Doncs agafa els llapis de colors i ¡som- hi!

Amb aquest llibre us animem a que dibuixeu les vostres pròpies receptes, podeu fer amb cartró la portada del llibre i a l’interior posar els menús que més us agradin: Amanida de cercles, arròs de colors, melmelada màgica, macarrons plans, estofat de punts...

“La cocina de dibujos”
Hervé Tullet         Ed:Phaidon
I que vagi de gust!! 

COMUNITAT PETITS

“Contes del món per anar a dormir”
Varis autors      Ed: Crüilla
Sabies que a Austràlia s'explica la història d'una granota que es va beure tota l'aigua de l'illa? O que a Brasil saben com va aconseguir la seva carcassa l'escarabat daurat? En aquest llibre hi trobaràs moltes històries per fer la volta al món abans d'anar a dormir.

“La màquina de fer petons”
Agnés Lestrade       Charlotte Cottereau     Ed: Tramuntana
En Cornelius era un home que no havia conegut l'amor. Sol i trist, es dedicava a inventar coses: llavors voladores, rasclets que no funcionaven, rodetes de flors, etc. Però, un dia, amb una mica de cordill, uns claus i paper, en Cornelius va inventar una màquina per fabricar petons!

COMUNITAT MITJANS

“Una abella de més”
Andrés Pi Andreu     Kim Amate      Ed: Takatuka
Al rusc s'ha armat un gran rebombori. Cada dia sembla que hi ha menys espai disponible. Una comissió d'abelles creada expressament es posa a estudiar les causes d'aquestes estretors i arriba a la conclusió que falta espai perquè hi ha una abella de més. Les sospites recauen sobre totes les abelles del rusc, però cap hipòtesi sobre com deu ser aquesta abella estranya porta a un resultat concret, així que les abelles reunides en assemblea decideixen acabar la recerca i donar una solució molt més solidària a aquesta falta d'espai.
Us recomanem aquest llibre infantil per tractar amb els més petits temes delicats com la immigració, la integració social i la igualtat. Aquest no és un llibre qualsevol, és un crit a la solidaritat i la tolerància, perquè són molt més les coses que ens uneixen que les que ens separen! 
     
“Compta amb mi”
Txarango     Valentí Gubianes       Ed: Nanit
"Compta amb mi" és un conte basat en la cançó homònima de "Txarango" que representa un cant a l'amor incondicional, una oportunitat per dir als més petits que comptin amb nosaltres, en l'últim sospir de la nit i en el primer alè del dia.

La podeu escoltar i veure aquí:

COMUNITAT GRANS

“Jo vaig amb mi”
Raquel Díaz        Ed: Thule

Només obrint el llibre, a la primera pàgina, ja ens adonem que a la protagonista li agrada un nen que es diu Martí. La nena, que no té nom, li agrada el nen de mil formes diferents. El problema és que en ell no la veu. Què farà la nostra protagonista per agradar al Martí? Per mi potser tingui les dues primeres pàgines millor plantejades que he vist en anys. Un llibre ideal per treballar temes com l’autoestima, la reafirmació del jo o la personalitat. Unes il·lustracions molt vistoses i amb molta força acompanyen a un text que transmet un missatge contundent.

El podeu veure aquí:

“El llibre dels errors”
Gianni Rodari     Chiara Armellini     Ed: Joventut
Gianni estava convençut que «els errors no es troben en les paraules, sinó en les coses; hem de corregir els dictats, però sobretot cal corregir el món»; d’aquí neixen les històries i les rimes d’aquest llibre ple de personatges divertits i estrafolaris, i ple d’errors ortogràfics i gramaticals. Però no us espanteu: per a corregir els errors, el «mestre» Gianni feia servir una valuosa gramàtica de la fantasia, capaç de permetre a tothom, a través del somriure, l’ús total de la paraula «no perquè tothom sigui artista, sinó perquè ningú sigui esclau».
Val la pena que un nen aprengui plorant el que pot aprendre rient? Si es recollissin totes les llàgrimes vessades als cinc continents per culpa de l’ortografia, en sortiria una cascada que es podria aprofitar per obtenir energia elèctrica. Però em sembla que seria una energia massa cara. Els errors són necessaris, profitosos com el pa i, sovint, fins i tot bonics com la torre de Pisa. Aquest llibre és ple d’errors, i no només ortogràfics. Alguns es veuen a primera vista, altres estan amagats com endevinalles. N’hi ha en vers i n’hi ha en prosa. No tots són errades infantils, i això respon a la realitat: el món seria preciós si només s’equivoquessin les criatures. Entre pares ens ho podem confessar, però tampoc està gens malament que els infants ho sàpiguen.

Bé nois i noies per avui ja en tenim prou, desitgem que gaudiu molt amb aquestes lectures.

Fins demà
Celeste i Montse







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada