18 de maig 2020

recomanacions dilluns 18 de maig


67è dia de confinament

Dilluns 18  de maig

Pensament del dia:
“La confiança en un mateix és aquella força que permet reinventar-se “

Bon dia, esperem que hagueu passat un bon cap de setmana, i per començar aquesta us volem proposar que feu dels vostres àpats moments divertits. Mireu que bo han d’estar aquests cotxes!!
 

Que vagi d’agust!!

COMUNITATS PETITS

“Ratpenats a la biblioteca”
Lies Brian      Ed: Juventut
Quan arriba la nit i els ratpenats ja han dormit, menjat i jugat a vegades s’avorreixen. Per sort, de tant en tant, algú es deixa la finestra de la biblioteca oberta i llavors se sent un crit que convoca a tota la colla: -“L’avorriment ja té cura, aquesta nit hi ha lectura”- i tots plegats entren cap dins. Els més grans van directes als seus llibres preferits i els més joves juguen i ho exploren tot mentre esperen l’hora del conte. En aquest moment màgic s’endinsen en les històries i tan bocabadats estan que no s’adonen que es fa de dia i han de marxar corrents, amb l’esperança que aviat soni de nou l’alerta, de que la biblioteca és oberta. 

ACTIVITAT
Podeu fer ratpenats amb culleres, i feu les ales amb cartró, els ulls els podeu posar mòbils o fixos. Us quedaran molt xulos!.

“Salvatge”
Emily Hughes      Ed: El zorro rojo
Ens explica història d’una nena que viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. Ella és audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal estranyament semblant a ella...

El podeu veure aquí:


COMUNITAT MITJANS

“Inseparables”
Mar Pavón     Maria Girón      Ed: Tramuntana
Una història que va de lo petit a lo general, sense perdre mai de vista les emocions i estima per les petites coses.                   
D’entrada un parell de sabates narren la història. Són inseparables i fan especialment feliç a una nena. Fins que una d’elles es fa malbé i s’han de llençar. A partir d’aquí la narració transcendeix de la quotidianitat inicial per fer-nos entrar al món de les deixalles i dels qui busquen a les deixalles. Finalment, en un gir sorprenent, la sabata bona recupera la seva funció i ara inseparable d’un mitjó pot fer feliç a una nena traumatitzada per la guerra.

El podeu veure aquí:

“Les veritats d’en Pinotxo”(Contes desexplicats)         
Marta Casals     Ed: Baula
En aquest conte trobareu un personatge i relat clàssic capgirat com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d'humor que faran volar i desenvolupar la imaginació dels primers lectors.

COMUNITATS GRANS

“Charlie and the chocolate factory”
Roal Dahl    Quentin Blake       Ed: Penguin
Willy Wonka is the most extraordinary chocolate maker in the world. And do you know who Charlie is? Charlie Bucket is the hero. The other children in this book are nasty little beasts, called: Augustus Gloop - a great big greedy nincompoop; Veruca Salt - a spoiled brat; Violet Beauregarde - a repulsive little gum-chewer; Mike Teavee - a boy who only watches television.
Clutching their Golden Tickets, they arrive at Wonka's chocolate factory. But what mysterious secrets will they discover?
Our tour is about to begin. Please don't wander off. Mr Wonka wouldn't like to lose any of you at this stage of the proceedings . . .

“Alice’s adventures in wonderland”
Lewis Carroll
Alice's Adventures in Wonderland is an 1865 novel written by English author Charles Lutwidge Dodgson under the pseudonym Lewis Carroll. It tells of a girl named Alice falling through a rabbit hole into a fantasy world populated by peculiar, anthropomorphic creatures. The tale plays with logic, giving the story lasting popularity with adults as well as with children. It is considered to be one of the best examples of the literary nonsense genre. Its narrative course and structure, characters and imagery have been enormously influential in both popular culture and literature, especially in the fantasy genre.

Molt bé! Dons fins aquí les recomanacions d’avui, una abraçada
Celeste i Montse


                                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada