4 de maig 2020

recomanacions dilluns 4 de maig


53è dia de confinament

Dilluns 4 de maig

Pensament del dia:
“Si plantes boniques llavors, creixen coses molt millors.”

Bon dilluns! Comencem setmana. Esperem que hagueu gaudit del cap de setmana i de les estones de esbarjo al carrer, fent esport, jugant o senzillament passejant.

COMUNITAT PETITS

“Alicia Patapan en los cuentos”
Gianni Rodari      Ed: Lumen
Llovía. No se podía bajar al patio y en la televisión daban un programa aburridísimo. ¿Qué podía hacer? Alicia Patapam, con desgana, cogió de un estante un viejo libro de cuentos ilustrados y... Un aburrido día de lluvia Alicia Patapam decide hojear un libro de cuentos ilustrados. Mientras lo abre, a Alicia Patapam se le escapa un enorme bostezo, pero al observar la primera página está tan interesada ... ¡que cae de cabeza dentro del libro! Al mirar a su alrededor descubre que a su lado yace ni más ni menos que la Bella Durmiente, y un poco más tarde conocerá al mismísimo Gato con Botas... Este álbum ilustrado, tan original como entrañable, hará las delicias de toda la familia. 

¿De que color es un beso?
Rocio Bonilla      Ed: Algar Editorial
A Minimoni le encanta pintar mil cosas de colores: mariquitas rojas, cielos azules, plátanos amarillos... pero nunca ha pintado un beso. ¿De qué color será? ¿Rojo como una deliciosa salsa de tomate? No, porque también es el color de cuando estás enfadado... ¿Será verde como los cocodrilos, que siempre le han parecido tan simpáticos? Imposible, porque es el color de las verduras y ¡no le gusta comérselas! ¿Cómo podría averiguar de qué color es un beso?
ACTIVITAT
Us proposem una activitat divertida i molt xula. La Celeste i jo hem recreat les portades d’aquest dos àlbums il·lustrats, us proposem que també ho feu i de ben segur passareu una estona molt divertida, us ho podem assegurar.   
    
  

COMUNITAT MITJANS

“Els viatges de l’Olga”
Paul Maar     Eva Muggenthaler      Ed: Takatuka
La petita Olga emprèn un llarg viatge per països imaginaris regits per lleis molt estrictes. En el país dels cercles, la deté la policia de la bola i l’obliga a adaptar-se al paisatge rodó; en fuig i va a parar al país dels cantells, d’on també ha de fugir. Li passa el mateix al país dels tons vermells i al país de cap per avall, fins que arriba al país dels llits. Un llibre fantàstic sobre el coratge i el dret de ser un mateix, amb divertits versos de Paul Maar i unes il·lustracions de somni d’Eva Muggenthaler.

ACTIVITAT
Amb aquest llibre us vull convidar a que intenteu reflexionar sobre tot aquest confinament i el que ens a afectat. A tot el que us heu d’haver adaptat, als jocs sense els amics, a aguantar com fem fet tots una situació que sembla irreal. Penseu que tot això que estem vivint us enriquirà de valors, grans valors. Per jo crec que mereixeu un diploma a la paciència, als valors, al positivisme... 




A dintre del quadre podeu escriure : A LA PACIÈNCIA, ALS VALORS, AL SABER ESTAR. I SOBRETOT EL VOSTRE NOM
 


“Els forasters dels temps- L’aventura dels Vallbona al Far West”
Roberto Santiago    Enrique Lorenzo      Ed: Crüilla
De l'autor i l'il·lustrador dels Futbolíssims, una nova sèrie d'humor: Els Forasters de Temps Tot va començar un dia normal i corrent. Havíem anat a comprar unes bicis, el meu pare, els meus dos germans, la meva veïna Carme, la seva filla, i jo. Érem al mig del pàrquing, dalt de les bicis, quan de sobte va passar. Un espetec al cel, una blancor enlluernadora, un llamp que cau, i de cop... Érem tots a Black Rock, ben bé al remot Far West. L'aventura acabava de començar. Una família normal i corrent en un viatge extraordinari pel temps.

COMUNITAT GRANS

“Diari del Greg, un pringat total”
Jeff Kinney      Ed: Estrella Polar
Ser quasi adolescent pot resultar molt molest. Ningú ho sap millor que el Greg Heffley, immers en el dur ambient del l' institut, on els xavalets que encara no han fet l'estirada han de compartir els passadissos amb ganàpies que ja s'afaiten dues vegades al dia.

“La invención de Hugo Cabret”
Brian Selznick
Hugo es un chico que vive entre la miseria en una estación de ferrocarriles en París. Su supervivencia depende de que nadie sepa de su existencia; sin embargo, un día es descubierto por una chica muy peculiar y por un viejo juguetero. A partir de ese momento su vida cambia y se verá envuelto en un intrincado misterio. Una novela que combina elementos de los álbumes ilustrados para crear una nueva experiencia lectora.

La podeu veure a Netflix.

Bé fins aquí les recomanacions d’avui.

Si voleu tots podeu jugar amb les portades del llibre i tots podeu fer el vostre propi DIPLOMA. Tots us el mereixeu!!
Ptons i fins demà

Celeste i Montse





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada