5 de maig 2020

recomanacions dimarts 5 de maig


54è dia de confinament

Dimarts 5 de maig

Pensament del dia:
Avui faré que sigui un BON DIA”

Bon dia, ja torno  a ser davant de l’ordinador per poder recomanar-vos diferents lectures, ja en teniu unes quantes i podeu anar escollint, les que més us agradin.
I també m’ho podeu fer saber a través dels diferents correus


Estaria molt bé que em féssiu arribar imatges vostres reproduint les portades de llibres, contes, àlbums il·lustrats, còmics …. I d’aquesta manera les podríem penjar al bloc. 
També podeu fer recomanacions o comentaris de les lectures que més us agradin o si heu fet alguna activitat comentar-la. Al final de cada pàgina del bloc hi ha un apartat de comentaris, on podeu escriure les vostres opinions.
Bé dit això, començo amb les recomanacions:


COMUNITAT PETITS
“El Dr. Submarí”
Leo Timmers      Ed:Claret S.A
Acompanyant el doctor Blub a través de les divertides il·lustracions d’aquest llibre, els més petits aprendran el valor de l’amistat. En Blub no és pas un metge qualsevol. La seva consulta és a bord d’un sofisticat submarí dotat amb els avenços mèdics més originals i sorprenents. I els seus pacients són criatures marines de totes les mides i formes. Quan, un dia, el doctor té problemes, els seus amics del fons del mar de seguida s’uneixen per ajudar-lo.

ACTIVITAT
Fer uns titelles  amb plastilina i un submarí amb material reciclat.
 https://vivilepori.com/portfolio-item/el-doctor-submari/
En aquesta adreça podeu trobar el conte explicat amb titelles.

“L’illa de l’avi”
Benji Davies      Ed: Andana
En Leo estima l?avi. I l?avi estima en Leo. I això no canviarà mai.
Un llibre preciós i reconfortant que ens mostra com les persones que estimem són sempre a prop, perquè tant se val on siguin.

COMUNITAT MITJANS
“Agència de lectura”
Montse Galícia     Oriol Malet      Ed: Barcanova
 
La Clara, un bon dia, té una idea brillant: muntar una agència de lectura. Està convençuda que una agència de lectura ha de ser, per força, un bon negoci, i no entén como és que fins aquell moment a ningú no se li ha acudit muntar-ne una. "De segur que hi ha persones que necessiten que els llegeixin en veu alta, per exemple gent gran, amb la vista cansada, persones malaltes o convalescents...", pensa la Clara. "I també pares amb nens petits que necessiten lectors de contes d'abans d'anar a dormir.

ACTIVITAT
Podeu fer com la Clara i muntar la vostre pròpia agència de lectura, amb un cartell ben gran per anunciar la vostra nova iniciativa i buscar clients a casa o també podeu llegir a través de vídeo trucades als avis o familiars.

“El Petit Mag”
Kazumo Kahara      Ed: Andana
Si com a mínim pogués volar… Pobre petit mag! Ell és l’únic que no en sap, de volar, i cap dels altres mags no voldrà ser amic seu. Però aleshores coneix un drac i descobreix que l’amistat es pot trobar en els llocs més sorprenents i que si un confia en si mateix qualsevol cosa és possible. Una història commovedora que parla del poder de l’amistat i de la confiança en un mateix.
  
COMUNITAT GRANS
“La Composición”
Antonio Skármeta     Alfonso Roano      Ed: Ekaré
Pedro es un niño cuyos padres siempre escuchan la radio por las noches. Por si fuera poco, la radio se oye muy mal. A Pedro lo que le gusta es jugar al fútbol. Un día, mientras juega al fútbol, unos militares se llevan preso al padre de Daniel, un chico de su clase. Pedro le pregunta por qué y el niño le contesta que por estar en contra de la dictadura. Cuando vuelve a casa, empieza a hacer preguntas a su padre sobre la dictadura y sobre su postura. A los pocos días, va un militar al colegio y les dice que tienen que hacer una redacción titulada "¿Qué hacen mis padres por la noche?". El niño, por si acaso, dice que sus padres juegan al ajedrez hasta que es la hora de dormir. Cuando llega a casa, lo cuenta. Al principio, sus padres se asustan por si el niño ha dicho que escuchan la radio. Pero cuando leen la redacción, le miran y sonríen. Deciden comprar un AJEDREZ por si acaso. Su lectura está recomendada a partir de 9 años.

ACTIVITAT
El podeu llegir en PDF

“L’Agni i la pluja”
Dora Sales      Ed: Kalandra
...L'Agni no acaba d'entendre què és això de ser pobre. Només té una cosa clara: els seus pares, la Lalita i ell ho són. I tots els veïns del barri, també. Perquè quan els grans parlen entre ells, en moltes ocasions, solen acabar dient que són pobres. «Ser pobre no és bo», pensa l'Agni, tot recordant les cares tristes dels grans quan diuen aquella paraula. Quan ho fan, mai somriuen... El sol es pon a la mateixa hora per a tots els habitants de Bombai. En arribar a casa, alguns podran obrir les aixetes per rentar-se i preparar el sopar. Però la majoria, que tan sols tenen aigua emmagatzemada, hauran de repartir entre tota la família el contingut dels cubells que han omplert a les fonts públiques.

ACTIVITAT
Podeu llegir aquest petit resum per entendre el llibre en tot el seu context

Molt bé , Demà més!!!
Una abraçada
Celeste i Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada