18 de juny 2020

recomanacions dijous 18 de juny


98è dia de confinament
1er.Dia de  desconfinament. Fase 3 

Dijous 18 de juny

Pensament del dia:
“L’ imaginació i la fantasia son molt importants dons ocupen gran part de la realitat”

COMUNITAT PETITS

“Conillot”
Ramona Badescu      Delphine Durand   Ed:Baula
En Conillot té un problema. Un problema tan gros com ell. Un problema que el segueix pertot arreu i no el deixa pensar en res més.
Per això, truca a l'Esquirol ...

ACTIVITAT
Aprendre a reconèixer les emocions
Cantar cançons: 

La música s’ha convertit en un element fonamental en l’educació dels més petits, no només perquè és una activitat divertida, dinàmica i senzilla, sinó perquè també és una de les eines més efectives per a la formació i desenvolupament integral dels infants en tots els nivells: intel·lectual, auditiu, lingüístic, sensorial i motriu. 
Pots provar amb aquests útils vídeos, per exemple, sobre cançons per tranquil·litzar-se o descobrir les emocions mitjançant endevinalles.

“Jo no soc la teva mare”
Marianne Dubuc       Ed: Joventut
Una bella història sobre l'amistat i la prova que la maternitat de vegades pren formes inesperades... Tot i que el text és brillant, són realment les il·lustracions les que roben tot el protagonisme. ¿Com no caure sota l'encanteri d'en Piu, l'estranya criatura nascuda d'una bola verda, i l'Otto, l'esquirol que sobtadament es converteix en mare? Un àlbum captivador per llegir sense moderació.

COMUNITAT MITJANS

“Marieta”
Nobi       Ed: Dibbuks
Naneta recuerda que, con ocho añitos, era una niña con mucho carácter. Naneta recuerda que, con ocho añitos, su madre la llevó a casa del abuelo Emilio y que allí tuvo que aprender la vida en el campo... ¡y era mucho trabajo! En aquel entonces aún la llamaban Marieta, la niña de la ciudad, a quien había que enseñárselo todo: ordeñar, llevar zuecos, recoger la fruta, coser, vigilar el rebaño de cabras, etc.
Ayudada por la títa Susa o el pequeño Juanito, Marieta descubre poco a poco el día a día en el campo, agotador, mientras espera a que su madre venga a recuperarla. Para Marieta son tiempos difíciles, una guerra mundial terminada y otra a punto de empezar, es el momento descubrir la autonomía y encontrar su propio camino. Una suerte que esta difícil tarea esté sembrada de buenos encuentros.

“The cat in the hat”
Dr. Seuss   Theodor Geisel   Ed: PSB Kids
Poor Dick and Sally. It's cold and wet and they're stuck in the house with nothing to do . . . until a giant cat in a hat shows up, transforming the dull day into a madcap adventure and almost wrecking the place in the process! Written by Dr. Seuss in 1957 in response to the concern that "pallid primers [with] abnormally courteous, unnaturally clean boys and girls' were leading to growing illiteracy among children, The Cat in the Hat (the first Random House Beginner Book) changed the way our children learn how to read.

El podeu veure aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=AOqF5saQPx4

COMUNITAT GRANS

“Superhéroes odian las alcachofas”
Sébastian Pérez   Benjamin Lacumbe   Ed: Edelvives
¿Quién no ha deseado nunca convertirse en un superhéroe, realizar proezas y vencer las injusticias? El superhéroe Fosfo te descubre su universo: retratos de superhéroes de todo el mundo, aventuras inéditas, testimonios exclusivos... Iníciate en este oficio sin normas y disfruta de las ilustraciones de Benjamin Lacombe. Pero si tus poderes se confirman, ¡evita, sobre todo, las alcachofas!

“Cors de Gofra”
Maria Parr   Zuzanna Celej     Ed: Nordica
En un petit poble de la costa noruega, viuen la Lena i el Theo. Ella és intrèpida, divertida i aventurera. Ell la ment serena de tots dos. Són amics de l'ànima encara que a en Theo necessita que li diguin més vegades, com a tots ens passa moltes vegades. La Lena viu sola amb la seva mare i, de tant en tant, pensa que li agradaria tenir un pare. En Theo té una germana adoptada a Colòmbia i un avi magre i arrugat que viu al soterrani de casa i al qual adora. El que més li agrada és compartir les gofres calentetes amb la seva tieta àvia, i passar el dia junts gaudint d'aventures que, a vegades, quasi acaben en catàstrofes.

Esperem que disfruteu d’aquest llibres.
Celeste i Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada