17 de juny 2020

recomanacions dimecres 17 de juny


96è dia de confinament

9è.Dia de  desconfinament. Fase 2
Dimarts 16 de juny
 
Pensament del dia:
“Viure sense llegir és perillós, t’obliga a creure en el que et diguin.”

COMUNITAT PETITS

“ Necessito una abraçada”
Aaron Blabey      Ed: Barcanova
Pensa en petits animals que t'agradaria abraçar. Tot el que vol el petit eriçó és que li facin una abraçada, però ningú el vol abraçar... perquè punxa! El millor conte de sentir-se bé!

“ Els contes de la mare ossa”
  Kitty Crowther     Ed: Zorro Rojo
És hora d'anar dormir, però què podem fer quan ens costa agafar el son? Els contes de la Mare Ossa narren històries senzilles de la nit que, entre xiuxiuejos, ajuden els més petits a allargar aquest moment màgic d'abans d'anar a dormir. El bosc es prepara per dormir: els peixos, les formigues, l'ermini... La guardiana de la nit els recorda amb el seu gong que «ja és hora de dormir» i que demà els espera un món de sorpreses. No obstant això, no tots aconsegueixen agafar el son. De vegades la nit cau de sobte, just quan l'aventura tot just ha començat. D'altres, simplement, els ulls es queden oberts com els d'una òliba. Què es pot fer per travessar la nit fins al matí? Els personatges creats per Kitty Crowther irradien tendresa, màgia i poesia. La nit dels seus contes és tan fosca com un misteri, i al mateix temps, brilla amb un rosa lluminós que recorda que el crepuscle també és l'hora de la fantasia, dels somnis estranys i dels secrets meravellosos.

COMUNITAT MITJANS

“ Endevinacontes”
Berta Inés Concha     Viginia Donoso    Ed: Bellaterra
Els contes són com les persones: et diuen algunes coses en veu alta i altres te les ensenyen sense paraules, perquè et conviden a descobrir-les o a imaginar-les. Si coneixes bé els contes, pots permetre’t el luxe de jugar amb ells mitjançant les paraules i les imatges: els pots desmuntar, desendreçar, barrejar de manera divertida; pots convertir-los en endevinalles, disfressar-los de poesia i, finalment, tornar-los a endreçar dins el teu cap. Veuràs que, quan hi hagis jugat, entendràs millor cada conte, et sorprendran amb les seves diferències i semblances, riuràs i aprendràs que, quan comprens allò que llegeixes i ho observes bé, el món és molt més entretingut.

“El gat que va parlar sense voler”
Claude Roy    Pere Virgili      Ed: Viena
Un bon dia, en Gaspard, el gat d?en Thomas, descobreix que parla. En prosa i també en vers. Quan vol i de vegades quan fóra millor que es mossegués la llengua, perquè se li escapen coses que seria molt millor callar.

COMUNITAT GRANS

“ La Maleta”          
Núria Parera    Maria Hergueta     Ed: Babulinka Books


Una maleta que pasa de mano en mano, testigo silencioso de vidas diferentes que transcurren a lo largo del siglo XX. Las colonias textiles, la revolución obrera, las guerras mundiales, el exilio, el haz el amor y no la guerra, la caída del franquismo. Y las migraciones continuas que -queridas o no-, no se detienen.

“ Magalina”
Sylvia Douyé     Paola Antissta    Ed: Alfaguara
Puede que siempre haya sido así, pero vivimos en unos tiempos en los que todos los medios narrativos buscan personajes y franquicias que puedan extenderse en el tiempo y, cómo no, dar el salto entre ellos. El cómic no es ajeno a esa tendencia y Magalina es una agradable demostración de que es así. Sylvia Douyé y Paola Antissta nos cuentan aquí la historia de una niña, cuyo nombre es el mismo de la serie que se inaugura con este álbum, que quiere estudiar animales míticos y legendarios en una escuela con un reducido número de estudiantes. Desde que Harry Potter convirtió en tendencia la idea de situar el centro de las aventuras de un grupo de jóvenes en el marco de un excéntrico lugar de estudios, han sido muchos los intentos de explorar esta vía. Esta, pensada para lectores infantiles, es divertida e imaginativa, bastante certera a la hora de jugar con los arquetipos en base a los cuales construye Douyé la personalidad de cada uno de los chicos protagonistas y con ritmo alto que actúa de antídoto contra el aburrimiento de los inquietos lectores a los que va a hacer frente.

Esperem que us agradin molt i gaudi amb aquestes lectures.
Celeste i Montse




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada