1 d’abr. 2020

recomanacions 1 d'abril


Dimecres 1 d’abril

Bon dimecres!!

Ja portem 19 dies de confinament, som uns VALENTS!!
Avui us tornem a recomanar lectures, per la nostra part creiem  que és important que llegiu una estoneta. Tampoc cal que ho feu cada dia, tot i que si us organitzeu bé pot ser una estona agradable per compartir amb els pares, germans .... llegiu en veu alta, representeu contes, feu de bibliotecàries, ressenyeu allò que us agradat més, podeu fer un bloc amb les vostres notes i recomanacions de les lectures i fer-les arribar als vostres amics...hi ha un munt d’activitats que podeu dur a terme.

Nosaltres estem contentes de fer-vos arribar tots aquest títols interessants.
Avui ja queda un dia menys! ÀNIMS!
 

COMUNITAT PETITS

“On és l’estrella de mar?”

Barroux      Ed: Simbol

On són l'estrella de mar, la medusa i el peix pallasso? On aniran si el mar s'omple de deixalles? Busca'ls entre les pàgines d'aquest llibre i veuràs com s'espavilen? Un llibre que entreté i ajuda als nens i nenes? i també als més grans a aprendre la importància de respectar la natura i el nostre entorn.


ACTIVITAT

Podeu fer una peixera amb molts peixets de colors. Els resultats podem ser meravellosos. Animeu-vos! us ho passareu molt bé. Us deixem una mostra de com ho podeu fer.
 


“Una vegada hi havia... Contes amb pictogrames”
 
Madalena Matoso      Ed: Barcanova
 

UNA VEGADA HI HAVIA...
... tres porquets que se'n van anar pel món a buscar fortuna. El primer porquet va trobar un home que portava un sac de palla i li va dir: «Us compro la palla per construir-me una una casa».

Vuit històries de Grimm o de Perrault, explicades en text i en pictogrames:
La Caputxeta vermella, El gat amb botes, Hansel i Gretel, Els tres porquets, La Rínxols d'Or, Rapunzel, En Jan i la mongetera màgica i Les fades.

ACTIVITAT

  

COMUNITAT MITJANS

“El jardí curiós”

Peter Brown      Ed: Takatuka


El llibre ens parla d’un nen, en Liam que, un bon dia, va trobar un petit arbre a punt de morir a unes vies de tren abandonades i va decidir tenir-ne cura d’ ell.
Aquell gest va començar a canviar la fesomia de la ciutat passant del monòton gris al verd esperança, gràcies a l’esforç del noi i també al dels nous jardiners que van escampar el jardí per tota la ciutat, que apareixia en els llocs més insòlits.

ACTIVITAT

Un cop llegit el conte, podem parlar de les plantes i dels valors que ens transmet la història, desprès podem fer com el Liam, la nostra contribució a fer de la ciutat un lloc més verd, més agradable i més humà. De moment envers per les circumstàncies podem començar decorant testos que tinguem per casa i quan puguem els hi posarem  terra  i diferents plantes. La nostre terrassa, patí, balcó, finestra...ens quedarà preciosa.

“Tinc un volcà”
Miriam Tirado     Joan Turu      Ed: El Cep i la Nansa


L’Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s’encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l’Alba pateix i s’espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d’orella què pot fer quan s’enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.

ACTIVITAT

Pensem que aquest és un d’aquell contes que s’hauria de llegir en família. Així que ja ho sabeu, tant si voleu descobrir com controlar els vostres volcans o aprendre més sobre la complexitat de les emocions , l’heu de llegir. Us agradarà!
El podeu trobar en PDF i al YOUTUBE.


COMUNITAT GRANS

“Mis pequeños placeres”

Raquel Díaz      Ed: Lóguez


Respirar una bocanada de aire, un sorbo de vida. Recibir esas pequeñas cosas cotidianas como un regalo. El placer de las pequeñas cosas grandes. Pasear descalzo por la hierba, remolonear bajo el edredón, disfrutar de una puesta de sol… son algunos de los pequeños placeres de la vida.

“Donetes”
 

Louisa May Alcot          Ignasi Blanch      Ed: Lumen     
 Adaptació: Àngel Burgas   
  
Les quatre germanes March s'estan fent grans mentre el seu pare és a la guerra. La seva mare, la seva tia rica i els seus veïns, els Laurence, són testimonis de la vida de les quatre noies que, de mica en mica, deixen de ser nenes per convertir-se en dones. Les germanes March passen el trànsit de la infantesa a l'edat adulta vivint, sentint i patint tots els contratemps, que encara avui, més de cent anys després, les noies de tot el planeta reconeixen en aquest llibre, que ja és un clàssic.  
D’aquesta novel·la se n’han fet moltes adaptacions cinematogràfiques.  I molts contes amb diferents il·lustradors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada