31 de març 2020

recomanacions dimarts 31 de març


Dimarts 31 de març

Bona tarda,  us voldríem recomanar una edició especial ,”jo em quedo a casa”  gratuïta de Cavall Fort, perquè la pugueu llegir a l’ordinador o a la tauleta. Entreu a !QUIOSC.cat i feu clic a llegir edició!
Ara us expliquem les novetats d’avui i diferents activitats

COMUNITAT PETITS

“Mis robots en Pijamarama”
Michael Leblond      Ed.Kalandra


Nos situamos en un escenario futurista para crear, dibujar y colorear sorprendentes máquinas que cobran vida con la técnica del"ombro-cinéma"y una"lámina mágica"que produce un asombroso juego óptico. Un libro lúdico e interactivo que se puede personalizar.

ACTIVITAT

Tot i que no tinguem el llibre, podem fer els nostres propis robots. Si busqueu la pàgina de la editorial Kalandra i poseu el títol del llibre, us sortirà con poder fer robots.


“El doctor Submarí”
Leo Timmers       Ed. Claret


Acompanyant el doctor Blub a través de les divertides il·lustracions d'aquest llibre, els més petits aprendran el valor de l'amistat. En Blub no és pas un metge qualsevol. La seva consulta és a bord d'un sofisticat submarí dotat amb els avenços mèdics més originals i sorprenents. I els seus pacients són criatures marines de totes les mides i formes. Quan, un dia, el doctor té problemes, els seus amics del fons del mar de seguida s'uneixen per ajudar-lo.

ACTIVITAT

Podem construir, dibuixar un submarí i tots els personatges que van a la consulta del doctor.

       
COMUNITAT MITJANS

“El carter Joliu”
Janet i Allan Ahiberg      Ed. Destino


Una deliciosa saca de correus amb cartes de debò adreçades a coneguts personatges perquè les obris i les llegeixis.
Dins el sobre adreçat als tres óssos hi trobaràs una nota de la Rínxols d’or demanant disculpes. Hi ha una circular per a la bruixa, una targeta postal per al gegant i moltes coses més.
Per als nens i les nenes de sempre: de primera classe.

ACTIVITAT

Amb fulls de colors, cartes decorades i gomets fareu més atractiva l’activitat. Podreu escriure tantes com  vulgueu, als pares, avis, tiets, amics, veïns... . I quan puguem tornar a sortir al carrer, els hi podreu donar, o les podeu llegir per vídeo trucada.

     “Les nenes seran el que vulguin ser”
Raquel Diaz      Ed. Lumen


La Violeta, la Ximena i la Martina per fi s'han desempallegat de les pedres que tenien a les butxaques! Però la colla del NOHOACONSEGUIRASMAI està a l'aguait i prepara un nou atac per evitar que les nenes volin lliures i felices!
Potser amb l'ajuda del senyor SIVOLSPOTS les nenes podran canviar la cançó del NO per la cançó de l'I TANT... Aconseguiran volar ben amunt? Podran ser el que vulguin ser?

ACTIVITAT
Fer una cançó on les nenes proposen el que vulguin ser i els nens també ho poden fer.

       COMUNITAT GRANS
 
“Tranquils i atents com una granota”
Eline Snell      Ed: Kairós
 

La granota a què fa referència el títol del llibre els permet iniciar la meditació. “Les granotes poden saltar molt alt i molt lluny, poden raucar molt fort, però també són capaces de quedar-se immòbils i no fer res, al principi els costa estar tan tranquil·les i els seus braços i cames es volen moure, però quan practiquen una mica els resulta agradable estar ben tranquil·les i concentrades en la seva respiració”

ACTIVITATS

‘Tranquils i atents com una granota’ és un llibre pensat per a nens i nenes d’ entre 5 i 12 anys amb exercicis de meditació que poden realitzar a casa amb la companyia dels seus pares. (busqueu a GOOGLE GUIA PRÀCTICA DE TRANQUILS I ATENTS COM UNA GRANOTA)   

“El Gerro Màgic”

Mitsumasa Anno      Masaichiro Anno      Ed: Juventut


En un mar hi ha una illa, a cada illa dos països, a cada país tres muntanyes, a cada muntanya quatre regnes murallats, a cada regne cinc aldees, a cada aldea sis cases, a cada casa set habitacions, a cada habitació vuit armaris de fins materials, en cada armari nou caixes idèntiques i en cada caixa deu gerros.. Quants gerros hi havia en totes les caixes?

ACTIVITAT

Practicar les matemàtiques, tot llegint qualsevol conte:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada