28 d’abr. 2020

recomanacions dimarts 28 d'abril


47è dia de confinament 

Dimarts 28 d’abril

Pensament del dia:
“El camí de l’èxit és l’actitud”

Bon dia avui m’ha semblat que pot estar bé recomanar contes, àlbums il·lustrats, llibres ... que parlin sobre l’amistat  ara que ja fa molts dies que no veiem als nostres companys d’escola, i segur que  els trobem a faltar .
Recordeu!  les rotllanes que fèiem  per explicar contes, històries... i xerràvem del que ens havia semblat fent un petit debat desprès de cada lectura . Doncs jo ho recordo molt i us enyoro.

COMUNITAT PETITS
“Oliver i Patch
Claire Freedman     Kate Hindley      Ed: Boolino
Quan l’Oliver es troba un gosset perdut Patch, aconsegueix  el seu primer amic a la ciutat. El problema és que ell sap que en algun lloc algú deu estar busca’n . Una bonica història que arriba al cor.

ACTIVITAT

Mural: “Tots son els meus amics”
Necessitarem una cartolina o full i si tenim fotos dels companys de la classe, les podem posar amb algun comentari a sota, o bé fer el dibuix dels nostres amics amb el seu nom.

“Perdut i trobat”
Oliver Jeffers      Ed: Andana
Una meravellosa història sobre el significat de l'amistat. Un dia arriba un pingüí a la porta d'un nen. Aleshores, el nen pensa que el pingüí s'ha perdut i tracta ajudar-lo a tornar al Pol Sud. Quan arriben allí, però, el nen descobreix que potser el pingüí no s'havia perdut, i en realitat estava buscant una altra cosa...

ACTIVITAT

“Pluja de idees” del que faries amb els teus amics quan tornis a veure’ls.
Agafem un full, un retolador verd i un altre vermell i comencem a escriure o dibuixar totes les coses que ens agradaria fer quan tornem a veure als nostres amics, ho farem el retolador verd  i amb el vermell posarem el que volem millorar d’aquesta amistat.     

COMUNITAT DE MITJANS
“Frederick”
Leo Lionni      Ed: Kalandra
Un dels llibres més famosos i premiats de Leo Lionni, on la tradicional faula d’Isop, “La cigala i la formiga”, es veu invertida de manera que resulta una altra de molt diferent, oposada, on es valora l’art. El ratolí poeta, Frederick, és acceptat pels companys de cau i es preparen a gaudir de la seva poesia durant els crus mesos de l’ hivern.

ACTIVITAT

El Frederick ens descobrirà el seu rebost de llum, colors i paraules, i ens farà pensar en el sol i la llum, i la manera com podem aprofitar la seva energia. Realització de collage per transparència.

“Dimitri”
Joan D.Déu Prats       Ed: Baula
En Dimitri és un titella. Uns fils li mouen el cos de manera graciosa. Però com tots els titelles, necessita el seu amo per fer tots els seus moviments: no és capaç de decidir per si sol, ni tampoc ho ha intentat mai. Les seves actuacions no li fan ni fred ni calor. No l’amoïna gens l’obscuritat del bagul on descansa dia rere dia. Fins que un dia el titellaire decideix afegir un fil més a en Dimitri, just al pit, per poder-lo dominar encara millor: a partir d’aquell moment, la situació començarà a canviar.

ACTIVITAT

Els nens i nenes poden quedar bocabadats amb el titella que primer està lligat als fils del titellaire i a poc a poc aconsegueix deslligar-se i volar lliure.

COMUNITAT GRANS
“Cafè dolç, cafè amarg”
Anna Obiols     Joan Subirana      Ed:Proteus
 
Amb un contingut altament emotiu, tant pel que fa a la història (Anna Obiols), com als dibuixos (Subi), Cafè dolç, cafè amarg ens endinsa a poc a poc en la trista «melodia» vital d’un nen del carrer anomenat Mikhail. Un viatge dels sentits que ens apropa al cor d’un infant que viu sota el cel obert, i que «canta» amb les seves paraules allò que és realment prioritari per a un menut: temps per jugar, amor, família, amics, menjar… Un text sincer i humà, il·lustrat amb un expressiu treball plàstic de Subi, on predominen les aiguades de colors terra i una fina línia gestual, sobre un suport de cartró. Un llibre sobre alguns valors humans fonamentals que de vegades oblidem i que, sens dubte, cal transmetre als infants perquè desenvolupin la seva intel·ligència emocional (generositat, empatia, solidaritat, compassió…) i, sobretot, la seva mirada crítica com a futurs adults.

“Nils 01, Los elementales”
Hamon Felix Carrion      Ed: Kraken
Primer tomo de la trilogía NILS, una historia ecologista a medio camino entre la mitología nórdica y las obras de Miyazaki. Según las antiguas leyendas, hay un mundo más allá de la materia. Un mundo hecho de seres luminosos, sin los cuales la materia permanecería inerte. Así, cuando los territorios del Norte, antes fértiles y florecientes, se convierten en tierras áridas donde nada crece, estas leyendas reaparecen y las miradas se vuelven hacia los antiguos dioses. Nils, acompañado por su padre, trata de esclarecer el misterio. Recuerdos, memoria, equilibrio entre el mundo de los hombres y el mundo de los dioses. Una historia que sumerge a través de preguntas metafísicas y existenciales.

Esperem que us agradin i no deixeu de llegir una estoneta cada dia, us farà més grans!
Celeste i Montse





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada