27 de maig 2020

recomanacions dimecres 27 de maig


76è dia de confinament

Dimecres 27 de maig

Pensament del dia:
“Val la pena que un nen aprengui plorant allò que pot aprendre rient?”  

Bon dia, avui ens hem parat a pensar que cada família que forma l’escola es única, no hi ha dues iguals però a totes les famílies els uneix una mateix sentiment l’amor. Per aquest motiu avui us proposarem lectures sobre aquesta emoció.

COMUNITAT PETITS

“L’amor de l’Splat”
  Rob Scotton      Ed: Jaguar
l’ Splat ben enamorat. Pobret! El cor li palpita, li ronquen els budells i s’ha quedat sense gana.
Vol donar a la gateta dels seus anhels una targeta molt especial per Sant Valentí, però es troba amb un contrincant tant o més enamorat que ell de la mateixa gateta, amb qui és molt difícil competir perquè tot ho fa més gran, més aparatós…

ACTIVITAT
Escriure paraules boniques a dins d'un cor.


“L’àvia necessita petonets”
Ana Bergua     Carme Sala     Ed: Proteus

Un llibre il·lustrat que explica, de forma simpàtica i comprensible per als infants, el procés d'envelliment i l'evolució de la malaltia de les nostres persones grans. Al mateix temps, encoratja als nens a mostrar el seu afecte com a mesura per alleugerir els efectes degeneratius de la vellesa.

ACTIVITAT
Fer una carta adreçada als avis: (per exemple) o fer un dibuix com el de la portada del llibre.

Estimats avis,
 Aquests dies hem reflexionat i sabem que a part dels pares no hi ha ningú que ens cuidi com vosaltres.
Hem après tantes i tantes coses al vostre costat! Sense vosaltres no hauríem après a anar amb bicicleta, a nedar, a esquiar, a observar el món natural, a escoltar amb atenció els sorolls de la muntanya, a escriure, a reciclar i tenir cura del medi ambient i fins i tot a tenir paciència.
 Ens encanta poder passar temps amb vosal-tres i cuinar.
Les vostres receptes són les millors!La vostra experiència ens ajuda a pensar.
Ara sabem que hem de cuidar les coses i les persones que estimem.
Gràcies a vosaltres sabem que tant si som macos com lletjos l’important de debò és el nostre cor. Sense vosaltres no som res.
Us estimem molt.
Els vostres néts

COMUNITAT MITJANS

“T’ho prometo”
Knister     Eve Tharlet     Ed: Brúixula

Quan ve la primavera, en Bru desperta de la llarga letargia hivernal. Pel camí descobreix una flor preciosa. De seguida es fan amics i, amb els cors plens a vessar de felicitat, passen una temporada junts. Però, quan la primavera arriba a la fi, en Bru ha de passar una prova molt dura... Aquest és un relat poètic que tracta, amb gran tendresa i profunditat, una entranyable història d'amor.

ACTIVITAT
Un tema de fons que es toca en aquest àlbum és la hibernació d’alguns animals per protegir- se del fred de l’ hivern. Potser es podria ampliar aquest tema a partir de la lectura de l’àlbum: buscar quins animals ho fan, perquè ho fan, on es refugien, què els passaria si no hibernessin.

“Una mare per l’Owen”
Marion D. Bauer      John Butler      Ed: Serres

Owen, el petit hipopòtam, i la seva mare eren grans amics. Els encantava jugar a amagar-se en les ribes del riu Sabaki, al'Àfrica. Això va ser abans que arribés el tsunami i es portés tot el que envoltava a Owen. Però quan va parar la pluja, Owen es va fer amic de Mzee, una tortuga mascle marró i gris. Jugava amb ell, s'arraulia al seu costat, i va decidir que Mzee seria el seu millor amic i la seva nova mare.

El conte inspirat en una història real esdevinguda després del tsunami del 2004, l'escriptora Marion Dane Bauer ha creat aquesta commovedora obra sobre la mort, l'adopció i el renaixement amb grans quantitats d'amor.


El podeu veure aquí:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=X2lJxHx6lxY&feature=emb_logo


COMUNITAT GRANS

“Romeo y Julieta”
Wiliams Shaskespeare , adapatación teatral Rosa Navarro
    Iban Barrenetxea    Ed: Edebé 

En Verona habitan dos familias enfrentadas: Capuleto y Montescos. Entre ambas hay un odio a muerte. Sin embargo, ello no frena a dos de sus miembros para vivir una intensa historia de amor: Romeo y Julieta. Ambos desafiarán a sus familias para poder estar juntos sea como sea aunque ello acabe causando un terrible dolor a su familia..

“Molsa”
David Cirici      Esther Burgueño      Ed: Tucan


Molsa és un gos que, sense entendre el perquè de les guerres, ha vist com la seva llar i la família amb qui vivia desapareix en caure una bomba que ho destrueix tot. Entre les runes, busca sense èxit els seus dos nens, la Janinka i en Mirek. Però tot i que fuig per salvar la vida, i va passant per desventures i amos de la més variada condició (un circ de feres, un camp de concentració…), la sensació de pèrdua no desapareix i continua buscant en cada olor els seus nens… I si potser es van salvar del bombardeig?

Bé esperem que siguin del vostre agrat.
Celeste i Montse






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada