27 de març 2020

Lecures divendres 27 de març


Divendres 27 de març

Bon dia! Avui és el quinzè dia de confinament, espero que ho estigueu passant de la millor manera, nosaltres  volem col·laborar proposant  bones lectures.

COMUNITAT PETITS

Els sentiments arriben sense haver de fer cap esforç, però decidir què fer amb ells quan apareixen no és tan fàcil, sobretot quan ets un nen. La clau: aquest conte que proporciona idees senzilles, divertides i entretingudes per tal d’ajudar els més petits a gestionar l’ampli ventall d’emocions que experimenten dia a dia.


“Què puc fer per curar els meus animals? Jo vull que estiguin sans i feliços. Ja ho tinc, els llegiré un conte ple d’humor!”
Anar a la biblioteca a escoltar contes és l’estona més esperada de la setmana. Sabeu perquè? No? De veritat? Doncs, per què tots els nens i nenes els hi agrada molt posar orelles d’elefant per escoltar els contes que expliquem.


COMUNITAT MITJANS


La Llum i la Foscor van tenir cinc fills. Els seus noms eren: Alba, Matí, Migdia, Capvespre i Mitjanit.» Es tracta, doncs, de personificar uns conceptes poc usuals dins la literatura infantil, que aquí prenen forma de conillets de colors. Cadascun d’ells rep sorpreses ben variades en obrir els ulls, llevat de Mitjanit, que en despertar tindrà por. Però gràcies al Temps i als dons dels seus germans, Mitjanit no només superarà la seva tristesa, sinó que serà capaç de fer-nos, a tots, un bonic regal.
Hi ha molt de la filosofia oriental en aquesta faula composta per una artista coreana, que és així mateix molt escaient per a tots aquells que es deleixen per l’educació emocional.


Què passaria si un dia un nen es mengés la paraula alegria? I la paraula por? I si decidís no menjar-se’n cap? Aquest és el punt de partida d’aquest original àlbum il·lustrat que pretén ser una eina per aprendre a expressar les diferents emocions que sentim. Un llibre per ajudar als petits lectors a precisar, concretar i poder definir els seus sentiments i així, amb llenguatge emocional, poder transmetre i entendre què succeeix en el seu interior.
 Un llibre molt divertit per acompanyar-vos en el bell, intens i emotiu viatge cap a l’interior dels petits i de vosaltres mateixos. 

COMUNITAT GRANS


L’àlbum il·lustrat La nena dels llibres ens explica la història d'una petita que navega "a través d’un mar de paraules" per arribar a la casa d’un nen. La protagonista convida al seu nou amic a començar una aventura a través dels "boscos de contes de fades , de les muntanyes de fantasia i a "dormir" en els núvols de les cançons .
Un homenatge a la història de la literatura en general. Un treball basat en els llibres que han llegit els nens i adolescents de totes les èpoques, en les històries que ens van impactar i ens van influir. Aquest llibre és també un homenatge als creadors del passat, però al mateix temps una inspiració per a les noves generacions del futur.


La història d'aquest àlbum il·lustrat està inspirada en la feina que realitzaven les anomenades "Bibliotecàries a cavall" a la serralada dels Apalatxes, als EUA, als anys 30 del segle XX. Aquestes portaven llibres a llocs de molt difícil accés, regions que no disposaven d'escoles ni biblioteques.  Es veien obligades a viatjar a cavall o amb mules per camins escarpats i perillosos, tant si feia un sol de justícia com si nevava o plovia a bots i barrals. Per agrair el seu esforç les famílies els obsequiaven amb verdures, fruites o receptes preuades; malgrat tot, les "Senyores dels llibres" no acceptaven mai regals; l'única cosa que volien era que la gent tingués l'oportunitat de llegir i ser feliç amb la companyia d'un bon llibre.

El relat és bonic i els seus personatges aconsegueixen contagiar l'amor per la lectura amb el somriure que dibuixen cada vegada que obren un llibre nou. En Cal, el germà mitjà d'aquest relat, en un primer moment no entén com la seva germana es pot passar tot el dia llegint, com si no hi hagués altres feines a fer a la granja. Però de mica en mica s'adona que els llibres fan feliç la seva germana i ell, que ni tan sols sap llegir, començarà a esforçar-se per accedir a aquestes històries que de manera persistent i incansable, la "Senyora dels llibres" els porta fins a casa.



Desitgem que us agradin!
Fins dilluns!
Celeste i Montse






  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada