30 de març 2020

recomanacions dilluns 30 de març


Dilluns 30 de març

Bon tarda! Ja torna a ser dilluns i tornem a fer recomanacions, avui també us posaré algunes activitats que podeu fer amb les lectures recomanades.
A veure si us agraden !!

COMUNITAT PETITS

“El monstre de colors”

Anna Llenas      Ed: Flamboyant
El Monstre de Colors no sap què li passa. S'ha fet un garbuix d'emocions i ara li toca desfer l'embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.
ACTIVITAT
-Podeu fer plantilles per pintar cada monstre del color que se sent.
    

 “Neda-que-neda”
Leo Lionni      Ed: Kalandra


Una feliç munió de peixets vivia en un racó qualsevol del mar. Tots eren vermells. Només un d’ells era tan negre com la closca d’un musclo. Nedava més de pressa que els seus germans i germanes. El seu nom era Neda-que-neda...
 La història de Neda-que-neda, com tots els llibres de Leo Lionni, convida a pensar i aprendre valuoses lliçons vitals. El valor de la diferència i el respecte per a qui -per cultura o aspecte físic- no comparteix les característiques comunes, es reflecteix a les primeres pàgines d'aquest clàssic de la literatura infantil de tots els temps.

ACTIVITAT
Fer molts plantilles de  peixets petits de molts colors i un peixet negre, d’aquesta manera podreu crear un peix molt gran, i  us adonareu    que “la unió fa la força”

     
COMUNITAT MITJANS

“Llana a dojo”

Mac Barnett     Jon Klassen      Ed: Juventud
 

L’Annabel troba una capsa màgica plena de llana sense fi, i amb els seus colors transformarà el seu poble gris i trist…

ACTIVITAT
L’activitat té dues parts. La primera, amb la narració d’aquesta preciosa història, i la segona, el taller, en el qual els nens i nenes participants seguiran les passes de la protagonista del llibre i transformaran i acoloriran imatges de paisatges urbans grisos a partir de llanes i fils de color

“El drac Zog”
Julia Donaldson      Axel Scheffler      Ed: MacMillan


A l'escola de dracs, Zog vol guanyar un estel daurat per ser un alumne exemplar. Ha d'aprendre a volar, a rugir, a treure foc per la boca i a raptar princeses ...

ACTIVITAT
Podeu dibuixar i pintar dracs valents de molts colors i fer titelles, dels dracs i de la princesa.

COMUNITAT GRANS

“L’elefant encadenat”

Jorge Bucay      Gusti      Ed: Serres


El protagonista de la història es pregunta perquè l’elefant del circ, un animal fort i poderós, no s’allibera de la petita estaca a la qual resta lligat després de cada espectacle. Un dia li donen la resposta:
L’animal no escapa perquè ha estat lligat des que era molt petit. En aquell moment, va intentar alliberar-se dels seus lligams, però per més que ho va intentar no va aconseguir-ho. L’elefant ha anat creixent i adquirint força, però en la seva ment el record de què no va aconseguir-ho ha fet que deixi d’intentar-ho.
ACTIVITAT
Consisteix en l’elaboració d’un elefant amb material de rebuig (els de la fotografia s’han fet a partir d’envasos de plàstic).
Un taller per a totes les edats.
 

El que separa els objectes de les anteriors imatges, és la idea, el pensament que ha
permès crear la possibilitat de transformar allò que ja no és útil en un elefant ple de sentit per a nosaltres.

“El nen gris”

Lluís Farré     Gusti      Ed: La Galera


Explica la història d’un nen que en el moment de néixer és gris i no mostra interès pel que té al voltant. Però, serà arrel d’un fet, que començarà a descobrir la importància de les emocions.

ACTIVITAT
Amb aquest conte s’associa el color gris a la manca d’emocions. Aquest fet, permet parlar amb els infants i anar descobrint quin lligam hi ha entre els colors i les emocions. Finalment, podrien fer un dibuix d’ells/es mateixos posant especial èmfasi en els colors que hi faran servir ja que serà a través d’aquests que hauran de reflectir com es troben. En acabar, es poden comentar entre tots/es i fins i tot provar d’encertar les emocions que mostren els dibuixos.

Bé, fins aquí les recomanacions d’avui, (una miqueta tard, disculpeu).
A veure si us agraden les diferents propostes d’activitats, podeu passar una bona estona!.

Gràcies i fins demà
Celeste i Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada